Edirne

AK Partili gençler Kılıçdaroğlu'na "Evet" gazetesi gönderdi

18:00 07 Mart 2017
AK Partili gençler Kılıçdaroğlu'na "Evet" gazetesi gönderdi

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, AK Parti tarafından hazırlanan "Evet'' gazetesini gönderdi.

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Hatipler, Saraçlar Caddesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasetin millete, ümmete ve insanlığa hizmet edebilmek için bir araç olduğunu söyledi.

Siyaseti amaç edinenlerin kimseye fayda sağlayamayacağını dile getiren Hatipler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere anayasa değişikliğinden bahsetmek istediklerini aktaran Hatipler, şunları kaydetti:

"Öncelikle yapılan bir sistem değişikliğidir. Sistem değişikliğinde yürütmedeki iki başlılık ortadan kaldırılarak başbakanlık kurumu kaldırılmaktadır. Yürütmenin resmi ve fiili başı cumhurbaşkanı olmaktadır. Cumhurbaşkanını ise doğrudan halk seçmektedir. Ayrıca getirilen yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde kuvvetler ayrılığı daha sert bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Şimdi hal böyleyken CHP genel müdürünün anlaması için tekrar söylüyoruz. Gelecek yeni sistemde başbakanlık kurumu ortadan kalkmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu bir milletvekilidir ve milletvekilinin asli görevi yapılan yasama faaliyetleri sırasında milleti parlamentoda temsil etmektir. Anayasa değişikliği çalışmalarında genel müdürün bu çalışmaların bir sayfasını karıştırmayıp, değişikliğin milletin menfaatine olup olmadığını sorgulamadan doğrudan 'hayır' demeyi amaç haline getirdiği dünkü açıklamasında gün yüzüne çıkmıştır. Açıklama tam manasıyla bir fecaattir."

Açıklamanın ardından AK Partili gençler PTT'ye giderek AK Parti tarafından hazırlanan ve değişikliğe ilişkin maddelerin anlatıldığı 'Evet" gazetesini, CHP Genel Merkezi'ne Kılıçdaroğlu'na gönderdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.