Edirne

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

11:40 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Edirne ve Kırklareli'nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'ndeki törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı söylendi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, şehitlik defterini imzaladı, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm de şehitler için dua etti.

Çanakkale şehitleri için askerlerin saygı atışında bulunmasının ardından Özdemir, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve valilikten izin alan kurumlar anıta çelenk sundu.

Törene, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler halk eğitim merkezinde devam ediyor.

- Kırklareli

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Kırklareli'nde tören düzenlendi.

Kırklareli Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Askerlerin saygı atışının ardından, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerince anıta çelenk konuldu.

Piyade Yüzbaşı İbrahim Koçak, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin yenilemeyeceğini ve Türk yurdunun parçalanamayacağını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Canı ve kanı ile bu toprakları vatan yapan şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Koçak, vatan toprağını ilelebet koruyacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Esengül Civelek, şehitlik defterini imzaladı.

Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve kurum müdürleri şehitliğe çiçek bıraktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.