Edirne

"Şu an için sıkıntılı bir kan ihtiyacımız yok"

12:21 19 Mart 2017
"Şu an için sıkıntılı bir kan ihtiyacımız yok"

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Türk Kızılayının, şu an için sıkıntılı bir kan ihtiyacının bulunmadığını söyledi.

Tan, Keşan ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın kan bağışındaki düşüşe dikkati çekmesi sonrasında vatandaşların her zamanki gibi kendilerine destek verdiğini belirtti.

Duyarlı vatandaşlar sayesinde bağış oranının arttığını ifade eden Tan, şöyle konuştu:

"Genel Başkanımız bir açıklama yaparak bağışlanan kan oranının düşüp alarm seviyesine geldiğini belirtmişti. Ondan sonra halkımızdan büyük bir teveccüh gördük. Herkes sıraya girdi, kuyruklar oluşmaya başladı. Normal dönemde yani en yüksek dönemde aldığımız kanları kışın soğuğunda almaya başladık. Halkımızın sahiplenmesi çok önemli. Şu an için sıkıntılı bir kan ihtiyacımız yok."

Tan, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Türk Kızılayının depolarında her akşam 20 bin ünite kan bulunması gerektiğini, bu sayı 60 bin olduğunda rahat bir nefes aldıklarını belirten Tan, "Şu anda da o rakamları görmeye başladık." diye konuştu.

Türk Kızılayının dünya genelindeki insani yardım faaliyetlerinin de sürdüğünü anlatan Tan, Güney Sudan'daki çalışmalarına değindi.

Tan, bu ay Yemen'e, Sudan'a ve Afrika'nın bir bölümüne 3 gemi ve 3 uçak yardım göndereceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.