Edirne

Nevruz Bayramı

13:10 21 Mart 2017
Nevruz Bayramı

Trakya Üniversitesinde (TÜ) 21 Mart Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Balkan yerleşkesi Bolca Ana yemekhanesi önünde düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, burada yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nın Türk dünyası için sıkıntıların bittiği bir dönüm noktası olmasını diledi.

Nevruzla birlikte baharın gelişinin kutlandığını dile getiren Tabakoğlu, "Türk milleti en zor zamanlarında bile Zümrüd-ü Anka kuşu gibi küllerinden doğmayı başarmıştır. Tabiatın bu özel gününde, gecenin hükmünü sürdüğü günler bitmiş gün ve gecenin eşit olduğu bugünden sonra artık aydınlığın hakim olacağı günler gelmiştir. Ağaçlar yeşermiş, dallara çiçekler konmuş, yeni filizler vermektedir. Türk dünyası için sıkıntıların bittiği, yeni bir coşkuyla bayramların yaşandığı günler olması dileğiyle Nevruz Bayramımızı kutluyorum." diye konuştu.

- "Nevruz Türk boylarının genel ve ortak tarihi bir değeridir"

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ülkü Çalışkan da Nevruz’un Türk dünyasının ve kültürünün ortak bir değeri olduğunu belirtti.

Nevruz Bayramı'nın Türk kültürüne özel etkinliklerle yüzyıllardır kutlandığını dile getiren Çalışkan, "Nevruz, Türk boylarının genel ve ortak tarihi bir değeridir. Ayrıca dünyanın köklü ve kültürel medeniyetine sahip milletlerden birisi olan Türk milletinin dünya medeniyetine bahşettiği önemli geleneklerden birisidir." dedi.

Konuşmaların ardından Tabakoğlu, akademisyenler ve öğrenciler yakılan ateşin üzerinden atladı. Katılımcıların çekiçle demir dövdüğü etkinlikte, üniversite öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu.

Katılımcılara Türkistan pilavı, ayran ve tatlı ikram edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.