Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:57 23 Mart 2017
Edirne'den kısa kısa

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Edirne Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun düzenlediği "Nasıl Girişimci Olunur" paneline katıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, panelde yaptığı konuşmada, ticaret hayatına bir çuval patates ile başladığını, bugün yaş meyve ve sebze ihracatı yapan firmanın sahibi olduğunu söyledi.

"2008 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre yaş meyve sebze ihracatı yapan firmalar içinde en çok ihracatı yapan onuncu firma olarak seçildik." diyen Aslan, TOBB'un 81 ilde oluşturduğu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına 2009 yılında başladığını ve 2010 yılında da Balkan Odaları Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Konseyi'ne Türk Heyeti Başkanı olarak seçildiğini anlattı.

Aslan, kadınların iş hayatında her zaman yer alması gerektiğini kaydetti.

Panele, kadın girişimciler ve üniversite öğrencileri katıldı.

-İhracatçılara hususi damgalı pasaport

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na (ETSO) kayıtlı bazı firma yetkililerinin hususi damgalı pasaport almaya hak kazandığı bildirildi.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamada, ihracatçılara hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin esaslar hakkında kararın Bakanlar Kurulunca 20 Şubat'ta alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda ETSO ihracat kayıtlarında yer alan bilgilere göre 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1-10 milyon doları arasında (10 milyon dolar dahil) olan 6 adet firma, 10 milyon dolar üzeriyle 25 milyon dolar arasında olan firma sayısı 1 adet olmak üzere toplamda 8 firma yetkilisi yeşil pasaport almaya hak kazanmıştır."

- Futbol Küçük Erkek İl Birinciliği Müsabakaları

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Futbol Küçük Erkek İl Birinciliği Müsabakalarının sona erdiği bildirildi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 06-22 Mart tarihleri arasında düzenlenen futbol karşılaşmalarının Saraçhane Futbol Sahasında oynanan final karşılaşmalarının ardından sona erdiği belirtildi.

İl birinciliği sıralamasında birinci Mehmet Ruşen Erkurt Ortaokulu, ikinci Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu, üçüncü Uzunköprü Gazi Turhan Bey Ortaokulu, dördüncü Keşan Ahmet Yenice Ortaokulu'nun olduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, çocukların spor aktivitelerine katılımıyla kötü alışkanlıklardan uzaklaşacağını belirtti. Okul sporlarının akademik ve sportif başarıyı getirdiğini aktaran Ocak, "Spor branşlarında vizyon oluşturup, uluslararası arenada ülkemizi ve ilimiz temsil edecek sporcuları yetiştirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.