Edirne

Bulgaristan'da seçimlere doğru

15:32 25 Mart 2017
Bulgaristan'da seçimlere doğru

Bulgaristan'da yarın yapılacak parlamento seçimlerinde oy kullanmak isteyen Türk seçmenlerin bu ülkeye geçişleri sürüyor.

Seçmenler, Türkiye'de yaşadıkları şehirlerden Bulgaristan'a gitmek için otobüslerle sınır kapılarına geldi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısında aşırı milliyetçi grubun "Türk seçmenin oy kullanmasını istemedikleri" gerekçesiyle başlattıkları yol kapatma eylemi nedeniyle pek çok otobüs Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarına yönlendirildi.

Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen otobüslerin geçişlerinde şu ana kadar bir problem yaşanmadı.

Kapitan Andreevo Sınır Kapısı çıkışında aşırı milliyetçi grubun bekleyişi ise yol kenarında sürüyor. Bulgar polis ve jandarması da bölgede güvenlik açısından bekliyor.

Bu arada Türk gazetecilere Bulgaristan engeli de kalktı.

- Neler yaşanmıştı?

Kapitan Andreevo Sınır Kapısı çıkışında göstericilerin eylemi nedeniyle Türk gazeteciler Bulgaristan'a alınmamış, 2 Türk gazeteci de eylemi görüntülerken Bulgar güvenlik güçlerince Türkiye tarafına refakatle getirilmişlerdi.

Eylem nedeniyle Kapıkule'de bekleyen otobüslerden inen Türk seçmenler Bulgaristan sınırını yaya olarak geçmişti. Türk seçmenlerin eylemcilerin yakınından geçerken sözlü tacize uğradığı öğrenilmişti.

Dün akşam saatlerinde eylemcilerin bulundukları bölgede ülkelerine geliş ve gidiş istikametini kapama girişimi sonucu Bulgar güvenlik güçleri eylemcilere müdahale ederek yolları trafiğe açmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.