Edirne

Fatih heykeli geçici yerine taşınıyor

16:31 25 Mart 2017
Fatih heykeli geçici yerine taşınıyor

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, bir süredir Park ve Bahçeler Müdürlüğünde muhafaza edilen Fatih Sultan Mehmet heykelinin Selimiye Meydanı girişindeki alana konulacağını söyledi.

Gegeoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet'in 585'inci doğum günü etkinlikleri kapsamında Fatih heykelinin yeni yerinde açılışının yapılacağını söyledi.

Heykelin geçici olarak alana konulacağını ifade eden Gegeoğlu şunları kaydetti:

"Fatih Sultan Mehmet heykeli bildiğiniz gibi şu anda yapımı devam eden AVM’nin olduğu yerdeydi. İnşaatın başlamasının ardından 1 yıldır Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bahçesinde duruyordu.

Artık gün yüzüne çıkarmak istedik. Selimiye Meydanı girişindeki eski Sera Park’ın olduğu yerde heykelin konabileceği en güzel yerlerden biriydi. Edirne Valiliği de İstanbul'un fethinde önemli rol oynayan Fatih Sultan Mehmet'in Şahi Topları’nı bire bir ölçüsünde yaptırdı.

Hem Şahi Topları hem de Fatih Sultan Mehmet'in heykeli Edirne'ye gezmeye gelenleri, Selimiye Camii ve Eski Camiiyle birlikte karşılayacak. Ama burası hem heykel hem de toplar için geçici bir yer olacak.

Bildiğiniz üzere Belediye Başkanımız Recep Gürkan'ın daha önce açıkladığı gibi Selimiye Meydan Projemiz var. Bu proje kapsamında heykel asli yerine bir daha kaldırılmamak üzere kalıcı yerine taşınacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.