Edirne

"Sürdürülebilir Turizm" projesi

11:32 01 Nisan 2017
"Sürdürülebilir Turizm" projesi

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği'nce hazırlanan (ETTDER) "Sürdürülebilir Turizm" projesinin başladığı bildirildi.

ETTDER Başkanı ve proje temsilcisi Bülent Bacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, IPA Sınır ötesi İşbirliği Programı kapsamında kabul edilen projenin Sofya Bulgaristan Bölgesel Gelişme ve Bayındırlık İşleri Bakanlığında imzalanmasının ardından 14 Mart'ta başladığını belirtti.

Projenin ETTDER ve Bulgaristan Burgaz Kladara Vakfı işbirliği ile gerçekleştiğini aktaran Bacıoğlu, şunları kaydetti:

"Proje Bulgaristan Burgaz ve Türkiye’den Edirne ve Kırklareli sınır ötesi bölgesinin kültürel mirasını tanıtmayı, ortak destinasyonlar geliştirerek sınır ötesi turizm potansiyelini arttırmayı hedeflemekte. 15 ay sürecek proje toplam 101 bin 842 avro bütçeye sahip. Proje kapsamında, turistlerin turizm hizmetleri ve ürünleri alanındaki bilgi talep ve ihtiyaçlarının incelenmesi konusunda anket ve araştırma çalışması, proje yönetimi için ekipman satın alınması, sınır ötesi bölgedeki iyi uygulamaların ve turistik paketlerin araştırılması, hedef grubun temsilcileri arasında anket sonuçları ve en iyi uygulamaların paylaşımı için Bulgaristan ve Türkiye'de odak gruplar oluşturulması amaçlanıyor.

Kültürel miras ile ilgili harita, fotoğraf ve video görsel materyaller hazırlanması, Bulgaristan ve Türkiye’de bölgesel çalıştaylar düzenlenmesi, Sınır Ötesi Miras Merkezi çoklu dil platformunun ve internet platformumun oluşturulması, Burgaz'da sürdürülebilir turizm fuarı organizasyonu yapılması ve projenin tanıtımı, görünürlülüğü ile ilgili broşür, harita, magnet, katalogların hazırlanması gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirilecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.