Edirne

Trakya KAriyer Günleri

16:15 03 Mayıs 2017
Trakya KAriyer Günleri

Trakya Üniversitesinde (TÜ) ''Trakya KAriyer Günleri'' etkinliği düzenlendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, başarılı olabilmek için büyük düşünmek gerektiğini belirtti.

Eğitimin önemine vurgu yapan Gürkan, "Eğitimini aldığınız mesleği yapmayabilirsiniz ama bu size bunun ileride gerek olmayacağı anlamına gelmez. O yüzden eğitim şart. Eğitim sadece iş hayatında değil, çok farklı alanlarda size lazım olacak. Yolda yürürken, ailenizle zaman geçirirken her alanda..." diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise iki gün boyunca sürecek KAriyer Günleri kapsamında önemli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Girişimciliğin, aslında Türk insanının genetik yapısında var olduğunu ifade eden Tabakoğlu, şunları söyledi:

''Girişimcilik için biraz hayal kurmak gerekir, inançlı olmak ve yılmamak gerekir, bunların hepsi bizde var. Biz kimsenin hayal bile edemediği şeyleri başarmış bir milletiz. Öğrencilerimizde o eski çıkarın taze dalları. Sizler inanırsanız çok başarılı olabilirsiniz. İşin kolayına kaçmadan çok çalışacağız. Çantamızın en başına öz güvenimizi koyacağız, daha sonra bu yolda bize ne gerekiyorsa, yabancı dil mi, sertifika mı? Bu macerada çantamıza koyduğumuz her döküman işimize yarayacak. Girişimcilik bizim milletimizin kodlarında var, ben inanıyorum ki başaracaksınız.''

Etkinliğin ilk gününde Trakya Kariyer Projesi Takım Lideri Geoff Fieldhouse ve Şahinler Holding Kurucusu Kemal Şahin, iş hayatıyla ilgili tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.