Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:44 16 Mayıs 2017
Edirne'den kısa kısa

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yüksek tansiyonun kan dolaşımı için damarlarda gerekli olan kan basıncının fazla olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Baş dönmesi, baş ağrısı, kalp ağrısı, kulak çınlaması, nefes darlığı, çift veya bulanık görme, burun kanamaları, düzensiz kalp atışları olarak belirtilerinin ortaya çıktığı yüksek tansiyonun başlıca nedenleri şöyle sıralandı:

"Yüksek tansiyonun birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenler kalıtım, cinsiyet, şeker hastalığı, şişmanlık, sigara ve alkol kullanımı, stres, yetersiz fiziksel aktivite, aşırı tuz kullanımı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve yaşlılıktır. Bazen bir hastalığa bağlı olarak görüldüğü gibi gebelikte de tansiyon yüksekliği gelişebilir.

Yüksek tansiyon kontrol altına alınmazsa inme, kalp krizi, kalp hastalığı, böbrek yetmezliği, bilinç bozukluğu, körlük ve damarlarda anevrizma oluşmasına neden olmaktadır. Tütün ve alkol kullanılmaması, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, tuz tüketiminin azaltılması, fazla kilo veya şişmanlık varsa kilo verilmesi yüksek tansiyonun kontrol altına alınması için yeterli olabilir. Eğer yeterli olmazsa hekim kontrolünde ilaç başlanabilir.

- Avusturya Başkonsolosu Wendl Edirne'de

Avusturya İstanbul Başkonsolosu Christine Wendl, görev süresinin yakın zamanda sona erecek olması sebebiyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren'e veda ziyaretinde bulundu.

Edirne'nin kendisinde özel bir yeri olduğunu ifade eden Wendl, "Buradaki dostlarımla hem çok başarılı işbirlikleri gerçekleştirdik hem de farklı bir bağ kurduk bu yüzden de sizleri görmeden ayrılmak istemedim. Ben Edirne'ye gelince kendimi Avrupa'da bir şehre gelmiş gibi hissediyorum ve Edirne'nin çok özel bir şehir olduğuna inanıyorum." dedi.

Edirne'de Avusturya'nın Fahri Konsolosluk görevini yürüten Hüseyin Sıragezen'in de katıldığı ziyarette, Başkonsolos Wendl, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren'e göstermiş oldukları yakınlık ve işbirliği için teşekkür etti.

ETSO Başkanı Zıpkınkurt, "Başkonsolos Wendl'in bundan sonra Avusturya'daki gönüllü turizm elçimiz olmasını arzu ediyoruz." dedi.

- Vakıf Haftası etkinlikleri

Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanı Şaban Kaya, Vakıflar’ın İslam medeniyetinin çok önemli köşe taşlarından olduğunu söyledi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, tarih boyunca ilimde, sanatta, mimaride, sosyal yaşamda ortaya koyulan eserlerin arka planında vakıfların gücü olduğunu ifade etti.

Vakfın bir medeniyet olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Bu yıl ki kutlamaların konusu Vakıf medeniyeti Kudüs'tü. Bugün Kudüs, İsrail’in işgali altında, Müslümanlar'ın ve Hıristiyanlar'ın nasıl bir eziyet altında yaşadığı bütün dünyanın gözü önünde. Diğer taraftan çok kültürlülük vurguları yapıldı.

Irkçı emperyalizm büyük bir hızla ve kararlılıkla BOP projesini yürütüyor. Ortadoğu coğrafyası emperyalizmin yaktığı ateşlerle kavruluyor. Biz bu durumda ne olduğunu neler yapıldığını çok iyi bilmeye ve halkımıza anlatmaya mecburuz. Sütten ağzımız yandı. Bundan dolayı çok kültürlülük söylemleri bize dinler arası diyaloğu hatırlatıyor. Böyle bir kutlama tarzı bize bunları çağrıştırıyor. "

- Yarı maratona doğru

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Derneği (TUYUB) üyeleri, Yunanistan'ın Orestiada Belediye Başkanı Vasillis Mavridis'i ziyaret etti.

TUYUB Başkanı Haluk Kaya, ziyarette, derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Mavridis'i Edirne'de 4 Haziran'da yapılacak, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na davet etti.

Başkan Mavridis, maraton için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.