Edirne

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

15:02 17 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sezen, mesajında Atatürk'ün 98 yıl önce Samsun'a çıkmasıyla, yüce milletin gücünü tüm dünyaya duyurması için ilk adımı attığını ve bağımsızlık mücadelesini başlattığını belirtti.

Samsun'da başlayan milli mücadelenin, kısa sürede tüm yurda yayıldığı, el ele vererek büyük zorlukların üstesinden gelen Türk milletinin, uğrunda binlerce şehit vererek esaret zincirlerini kırdığını ve adını tarihe altın harflerle yazdırdığını ifade eden Sezen, şunları kaydetti:

"Genç nüfus potansiyeli ile ülkemiz geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Yalnızca sayısal üstünlük olarak değil nitelikli bir genç nüfus yetiştirmek geleceğe yapılacak en büyük yatırımdır. Biz de buradan hareketle içinde bulunduğumuz çağın gereklilikleri doğrultusunda teknolojik yenilikler ve değişimlere uygun kaliteli bir eğitim almanıza, milli manevi değerlerine bağlı, bilinçli ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmenize önem veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, sevgili gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. "

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.