Edirne

Aile Haftası

18:27 17 Mayıs 2017
Aile Haftası

Edirne'de, Aile Haftası kutlamaları devam ediyor.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Sosyal Hizmet Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, toplumun çekirdeğini ailelerin oluşturduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne Müdürlüğü olarak, kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve dezavantajlı gruplara yönelik hizmetleri aile odaklı olarak sürdürmekte olduklarını ifade eden Özbaş, şunları kaydetti:

"Ailenin güçlü olması demek, toplumun güçlü olması demektir. Bundan dolayıdır ki Bakanlığımızın adında 'Aile' vurgusu geçmektedir. Sağlıklı bir aile yapısının tesis edildiği toplumlarda huzursuzluk ve kargaşa olmayacak, sağlıklı toplumun temelleri atılmış olacaktır. Aileler, bir milleti millet yapan milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin, inançların gelecek nesillere aktaran ilk öğretmenlerdir. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, toplumdaki aile yapısını güçlendirmek için ailelerimize, Aile Eğitim Programları (AEP) ve yoksulluk düzeyindeki ailelerin aile birliğinin dağılmaması için sosyo-ekonomik destek ödemesi yapıyor, evlat edinme modeli, koruyucu aile modeli, doğum yardımı desteği hizmetlerini sunuyor, aileye yönelik eğitim ve danışmanlık uygulamaları sağlıyoruz. Bakım merkezlerimizde, huzurevlerimizde, yurtlarımızda, çocuk evlerimizde, sevgi evlerimizde, çocuk destek merkezlerimizde ve rehabilitasyon merkezlerimizde bakımını üstlendiğimiz vatandaşlarımıza yönelik aile odaklı hizmet sunma gayreti içerisinde çalışmalarda bulunmaktayız."

Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat ise, aile yapısının güçlendirilmesinin temel amaçları olduğu vurgusunu yineledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.