Edirne

6. Egzersiz Fizyolojisi Sempozyumu

13:04 18 Mayıs 2017
6. Egzersiz Fizyolojisi Sempozyumu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan sempozyumda konuşan TFBD Genel Sekreteri ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Küçükatay, bu yılki sempozyumun temasının vücudun fizyolojik sırlarını egzersizle keşfetmek olduğunu söyledi.

6. Egzersiz Fizyolojisi Sempozyumu Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Kongre Merkezi'nde başladı.

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği (TFBD) ve TÜ işbirliğinde düzenlenen sempozyum kapsamında 2 gün boyunca güncel egzersiz fizyoloji yaklaşımları konusunda bilimsel oturumlar düzenlenecek.

Sempozyumda alanında uzman öğretim elemanlarının farklı konularda sunumlar yapacağını aktaran Küçükatay, şunları dile getirdi:

"Türk Fizyolojik Bilimler Derneği'nin organizasyonunda iki yılda bir düzenlenen egzersiz fizyolojisi sempozyumlarının altıncısını TÜ ev sahipliğinde Edirne'de yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Sempozyumun düzenlenmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Fizyoloji ve egzersiz fizyolojisinin ayrılmaz bir bütün ve birbirini tamamlayan parçalar olarak değerlendiren yaklaşımımız sayesinde ortak etkinliklerimiz devamlılık kazanmıştır. Egzersiz fizyolojisi sempozyumlarının başlangıcından günümüze gelene kadar katkı veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl vücudun fizyolojik sırlarını egzersizle keşfetmek temalı sempozyumun önceki yıllarda olduğu gibi bilimsel ve sosyal anlamda doyurabilmesi katkı verecek hocaların değerli katılımlarıyla olacaktır."

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da bilimsel sempozyumların yeni yaklaşımların oluşmasında katkı sunduğunu belirtti.

TÜ Tıp Fakültesi'nin bölgenin en önde gelen sağlık tesislerinden biri olduğunu da vurgulayan Tabakoğlu, "Bundan sonraki hedefimiz belli alanlarda derinleşip Türkiye'de ve dünyada en iyi olmak. Egzersiz fizyolojisi anlamındaki bu derinleşmeyi de çok önemli buluyorum. Çünkü bir yere derinleştiğiniz zaman daha fazla üretim yapabiliyorsunuz. Tıp çok geniş bir alan." diye konuştu.

Sempozyum yarın sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.