Edirne

Edirne'de e-Twinning yıl sonu sergisi

17:16 22 Mayıs 2017
Edirne'de e-Twinning yıl sonu sergisi

Edirne'de e-Twinning yıl sonu sergisi düzenlendi.

e-Twinning programı yürüten okulların yıl boyu yaptıkları ürünlerin yer aldığı sergi İl Milli Eğitim Müdürülüğü fuaye salonunda gerçekleşti.

Programın il koordinatörü, Uzunköprü Mimar Müslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Hale Ekim'in projeler hakkındaki bilgilendirmesi sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan yaptığı konuşmada, bilgi iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmelerin çağın temel belirleyeni olduğunu söyledi.

Eğitim ve öğretim hizmetlerini gelişen bilgi teknolojileriyle uyumlu hale getirebilmek için de eğitim sisteminde tüm stratejik plan ve hedeflerin yeniden gözden geçirilerek, bu konuda somut adımların atılması, yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Özcan, şunları kaydetti:

"Avrupa’daki okullar topluluğu olan e-twinning de hem online projeler geliştirme, hem de bunu Erasmus projelerine dönüştürme ve ortak bulma fırsatı yakalamak açısından çok önemli rol oynamaktadır. Bütün katılımcı ülkelerden öğretmenler bu portala kaydolabilmekte, sanal ortamda tanışıp, fikir ve örnek uygulama alışverişinde bulunabilmektedirler. Küreselleşme ve AB’ye uyum sürecindeki politikalar gereği de bu durum bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır.

Bu bakımdan e-twining’in etkin kullanımı başarılı projeler geliştirmek ve yaygınlaştırmak açısından önem arz etmektedir. e-Twining, topluluğun tüm üyeleri için Avrupa düzeyinde çevrimiçi Mesleki Gelişim fırsatları da sunmaktadır. Bu bakımdan branş farkı gözetmeksizin bütün öğretmenlerimizin bu portalı takip etmelerini ve projeler geliştirmelerini mesleki gelişimleri açısından bulunmaz fırsat olarak değerlendiriyorum. Müdürlüğümüz bünyesinde özellikle son iki yılda e-twining çalışmalarına ivme kazandırdığımızı ve ciddi mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum."

Özcan ve beraberindekiler daha sonra sergiyi gezdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.