Edirne

"Avrupa'da Kadın Erkek Eşittir" Projesi sona erdi

15:33 23 Mayıs 2017
"Avrupa'da Kadın Erkek Eşittir" Projesi sona erdi

Projenin kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesine katkı sunduğunu ifade eden Dinç şunları kaydetti:

Türkiye'deki ayağı Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus + Programı Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında gerçekleştirilen "Avrupa'da Kadın Erkek Eşittir" Projesi kapanış programıyla sona erdi.

Aralarında İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, Polonya, Slovakya, Finlandiya, Portekiz ve Romanya okullarının bulunduğu toplam 10 ortaklı proje kapsamında okullarda ve yaşamın her alanında kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

İki yıl süren proje kapsamında partner okulların öğrencileri karşılıklı ziyaretler gerçekleştirerek farkındalık çalışmasında bulundu.

Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu.

Programda konuşan Okul Müdürü İlhan Dinç, projenin hedefine ulaştığını söyledi.

"Yaklaşık iki yıldır yaptığımız çalışmalarda yüzlerce öğrencimiz, öğretmen ve velilerimizde eşitlik ve ayrımcılık konularında büyük oranda farkındalık yarattık. Daha önce hiç uçağa binmemiş, şehir dışına dahi çıkmamış öğrencilerimizden derslerinde ve sosyal faaliyetlerde başarı gösteren ve maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 20 kadar öğrencimizi de ortak ülkelerde yapılan çalışma ziyaretine götürerek hayatlarında farkındalık oluşturduk. Değişik kültürler ve insanlar tanımalarını, kendi kültürlerini tanıtmalarını ve Avrupalı yaşıtlarıyla aynı haklara sahip saygın bireyler olduklarının farkına varmalarını dolayısıyla eşitlik algılarının gelişmesini sağladık."

Programda, Edirne Belediyesi Bando ekibinin konseri, okulun müzik grubunun dinletisi ve halk oyunları ekibinin folklor gösterisi katılımcılardan büyük beğeni aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.