Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:06 30 Mayıs 2017
Edirne'den kısa kısa

Edirne Müftülüğüne bağlı kız ve erkek Kur'an kurslarında toplam 120 öğrencinin eğitim gördüğü bildirildi.

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'nin Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmış, Balkanlar'ın önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Saraçlar Caddesi'ndeki Erkek Hafızlık Kur'an kursunun 40'ı yatılı olmak üzere 60 öğrenciye hizmet verdiğini ifade eden Üzüm, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bu kursumuz eğitim-öğretim faaliyetine yeni başlamasına rağmen tecrübeli kadrosuyla kısa sürede adından söz ettirmeyi başarmıştır. Yetişmiş on hafızla başta Selime Camii olmak üzere, Üç Şerefeli ve Eski Camilerde ezbere mukabele okunmasına katkı sağlanmaktadır. Eğitim ve öğretimini Selimiye İmam Hatip Ortaokulu ile beraber yürüten Saraçlar Erkek Hafızlık Kur’an Kursu Edirne halkının desteğiyle gençlerimizi hem dini hem de dünyevi olarak eğiterek geleceğe hazırlamaya devam edecektir."

- ''İngilizce Mektup Arkadaşlığı'' projesi

Edirne Bahçeşehir İngilizce Öğretmeni Sinem Engin'in 6. sınıf öğrencileri ile Hollanda'nın ''H.N Werkman College'' okulu ile yürüttüğü ''İngilizce Mektup Arkadaşlığı'' isimli proje ilk aşamayı tamamladı.

İlk olarak E-twinning portalında başlayan ortaklık, öğrencilerin birbirlerine kendilerini tanıtan İngilizce mektuplarıyla devam ediyor.

İngilizce öğretmeni Sinem Engin bu çalışmayla öğrencilerin kendilerini, ilgi alanlarını, okullarını, eğitimlerini İngilizce olarak ifade etme imkanı bulduğunu ifade ederek şunları söyledi:

''Bu, onların İngilizce öğreniminin evrensel anlamda önemini farkına varmalarını sağlamış olup aynı zamanda farklı kültürleri tanıyarak onlarla iletişim kurarak karşılaştırma yapabilmelerine olanak vermiştir. Bu projeyle birlikte, mektuplarını heyecanla yazarken öğrenciler hedef dilde yazma becerilerini de geliştirebilmiş ve de farklı kültürden yaşıtlarıyla çok sayıda arkadaş edinebilmişlerdir.''

Okul Müdürü Mahmut Boztürk de, bu tarz uluslararası projelere okul olarak çok önem verildiklerini belirterek, çalışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.