Edirne

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na doğru

12:22 31 Mayıs 2017
Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na doğru

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Haluk Kaya, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'yla, sporun bir araya getirme gücünü etkili bir şekilde kullanarak toplumları kaynaştırmak ve bu heyecana ortak etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kaya, Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünün toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, başta Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden sporcuların katılacağı Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun 4 Haziran Pazar günü saat 09.00'da, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi önünden başlayacağını hatırlattı.

Sporcuların 21 kilometrelik parkurda koşacağını ifade eden Kaya, "Selimiye Camisi önünden koşmaya başlayacak atletler Meriç Nehri yanından Pazarkule Sınır Kapısı'na, oradan da Yunanistan'daki Kastanies Sınır Kapısı'na geçecek. Kastanies şehrindeki güzergahı tamamlayınca başlangıç noktasına dönecekler. Sporcular için sınır kapılarından geçiş çipli sistemle sağlanacak." diye konuştu.


- "Sınırsız dostluğa koşuyoruz"


Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun Avrupa Atletizm Birliğince de onaylandığını aktaran Haluk Kaya, şunları kaydetti:

"Dünyada dostluğu pekiştirmek ve sınırları ortadan kaldırmak için gerçekleştirilen bu spor etkinliğiyle, sporun bir araya getirme gücünü etkili bir şekilde kullanarak toplumları kaynaştırmak ve bu heyecana ortak etmek amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda sporun gelişmesine ışık tutmak ve bu coğrafyada fair play duygusu içerisinde uluslararası bir etkinlik yapmak, bu tür etkinlikleri artırarak katılan sporcu sayılarını ve etkinliğin kalitesini belirlenen hedefin üzerine çıkarmak çok büyük öneme sahiptir. Düşmanlıkların sevgiye, çatışmaların ve karşıtlıkların hoşgörüye dönüştüğü bir etkinlik olması temennisiyle geleceğe barış ve esenlik ilhamı taşıyacak çok değerli bir kavram olan dostluğu dünyaya bir kez daha hatırlatmak, sağlıklı yaşam bilincine katkıda bulunmak ve bu toplumun yaşam kalitesini artırmak için hep beraber sınırsız dostluğa koşuyoruz."

Emniyet ekiplerinin de önlem aldığını dile getiren Kaya, 4 Haziran'da yarı maraton kapsamında iki köprü arası, Su Terazi Sokak, Edirne Belediyesi dükkanları önü, Dar'ül Hadis, Lozan, Talatpaşa ve Mimar Sinan caddelerinin trafiğe kapalı olacağını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.