Edirne

TÜ'de mezuniyet heyecanı

13:20 03 Haziran 2017
TÜ'de mezuniyet heyecanı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edebiyat Fakültesi 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Trakya Üniversitesinin bölgenin en önemli kurumlarından biri olduğunu ve Balkanlardan en çok öğrenci barındıran üniversite olmakla gurur duyduğunu ifade etti.

Mezun olacak öğrencileri tebrik eden Tabakoğlu, "Edirne jeopolitik konum olarak önemli bir yere sahip. Aynı zamanda Osmanlı döneminde başkentlik yapmış güçlü bir medeniyetin kurulduğu şehir. Burada bulunan eserlerde insana, bilime, sağlığa, sanata ve daha birçok alanda verilen değeri görebilirsiniz. Siz böyle bir şehirde okuyup mezun oluyorsunuz. Buradan dünyanın dört bir yanına dağılarak güçlü medeniyetin parçası olarak yeni başarılar elde edeceksiniz. Mezun olmak eğitiminizin bittiği anlamına gelmiyor her daim kendinizi geliştirmeye çalışmalısınız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler kep attı ve mezuniyet belgelerini aldı.

Törene, rektör yardımcıları Prof. Dr. Mümin Şahin ile Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Ayhan Gençler, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.