Edirne

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı:

21:48 13 Haziran 2017
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı:

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, basında çıkan "Adına kayıtlı 26 telefondan da ByLock çıktı, 20 bin liraya serbest kaldı" haberine ilişkin açıklama yaptı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Kapıkule Sınır Kapısı'na, yurt dışına çıkış yapmak için müracaat eden N. A.'nın pasaportunda iptal kaydı görülmesi üzerine yapılan araştırmada, 0542 xxx xx xx numaralı hat ile 23/08/2014 tarihinden itibaren ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilerek hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalarda, şüphelinin ve çalışmış olduğu Manisa ili Turgutlu ilçesinde faaliyet gösteren Çaldağ Nikel Madencilik A.Ş.'nin, FETÖ/PDY ile iltisaklı SGK, dernek, Bank Asya kaydının bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelinin T.C. Kimlik numarası ile kayıt altına alınan 26 adet GSM hattı bulunduğu, bunların 3 tanesinde abone isminin N.A. olarak kayıtlı olduğu, 23 tanesinde ise abone adı soyadı olarak Çaldağ Nikel Madencilik A.Ş. isminin yer aldığı görülmüştür. Söz konusu haberlerde yer aldığı gibi, 26 ayrı hatta ByLock uygulaması yüklendiği tespit edilmemiştir. Sadece şirket adına kayıtlı olan bir hatta ByLock uygulaması tespit edilmiştir. Şüphelinin 13 yıldır kullandığı hattında ve diğer 24 adet hatta ByLock uygulaması tespit edilememiştir.

Şüphelinin kendisine ait olduğunu söylediği hattın, 28/03/2004 tarihinde kullanıma açıldığı, gözaltına alındığı sırada bu hattın üzerinde bulunduğu, bu hata dair herhangi bir şekilde Bylock kullanımının tespit edilememesi yanında, ByLock yüklenen cihazın IMEI numarası itibariyle şüphelinin üzerinden çıkan cihaz olmadığı da ayrıca tespit edilmiştir. Şüphelinin savunması ve dosyaya sağlanan sair deliller itibariyle, ByLock yüklenen hattın, ilgili şirketin kendisine hat verdiği bir çalışanı tarafından kullanılmış olabileceği, bu yönüyle şüphelinin ByLock kullandığına dair somut bir veri ve delil bulunmadığı anlaşılmakla, hakkında adli kontrol tedbiri uygulanarak, soruşturma dosyası çalıştığı şirketin adresi itibariyle 'Yetkisizlik Kararı' verilerek Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Yukarıda izah ettiğimiz üzere, bahsi geçen haberlerin gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.