Edirne

Edirne'de askerlere yönelik 15 Temmuz davası

19:07 16 Haziran 2017
Edirne'de askerlere yönelik 15 Temmuz davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasında tahliye kararı çıkmadı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Tuğgeneral Arı'nın yanı sıra, tutuklu sanıklar Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan, Oğuzhan Çelik ile tutuksuz yargılanan 14 sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmaya, tutuklu 2 sanık da Kocaeli'de kaldıkları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bağlandı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesine atanan ve henüz göreve başlamayan hakim nedeniyle tutuklu bulunan sanıklar ve tutuksuz yargılananlardan bazıları savunmasını vermedi. Sanıklar, hakim geldiğinde savunmalarını yapacaklarını bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarından tahliye taleplerini dinledi.

Bu sırada söz alan eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı, kalkışma kapsamında olay günü hiçbir şey yapılmadığını savundu.

Mahkemede bulunan tüm arkadaşlarının masum olduğunu savunan Arı, ''Burada bulunan tüm arkadaşlarım masumdur. Bir hata varsa, Tugay Komutanı olarak bana aittir. Buradaki bütün arkadaşlarımın tahliyesini talep ediyorum. Ben kendimin de suçsuz olduğumu düşünüyorum ve tahliyemi istiyorum.'' dedi.

Binbaşı Ekrem Tekinaslan ise yaklaşık 11 aydır tutuklu bulunduğunu, savunmasını hazırlayabilmesi için şartlı tahliyesini istedi.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürerek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti kısa aranın ardından verdiği kararda tutuklu bulunan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, tutuksuz yargılanan sanıkların da imza yükümlülüğünü kaldırdı.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe girişimine ilişkin, 8'i tutuklu 22 asker hakkında, "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Yasama Organını Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs, Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak" suçlarından, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.