Edirne

Edirne Belediyesi Dünya Sağlık Örgütü toplantısında

18:07 19 Haziran 2017
Edirne Belediyesi Dünya Sağlık Örgütü toplantısında

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu'nun, Çek Cumhuriyeti'nde gerçekleşen Dünya Sağlık Örgütü toplantısında gözlemci olarak yer aldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Tanrıkulu, Edirne Belediyesinin konferansa gözlemci olarak katılan Türkiye'deki iki belediyeden biri olduğunu belirtti.

Sağlıklı Şehirler Ağı ile Sağlık Bölgeleri Ağı 6. Çevresel ve Sağlık Bakanları Konferansı'nın gündeminin Avrupa Sağlık ve Esenlik Politikası ve Stratejisi olan sağlık 2020 hedefleri olduğu aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürebilir Kalkınma Gündemi arasındaki önemli bağlantılarının bilincindeyiz. Eyleme geçme gücümüzü vurguluyor, insanların ve dünyamızın sağlığını korumaya yönelik hedeflerimiz konusunda başarısız olamayacağımıza inanıyoruz. Şehirler ve bölgeler bu kapsamda anahtar öneme sahip ortaklardır. Ve daha sağlıklı ve mutlu yerlerin oluşturulması konusunda yönetişimin birçok katmanını etkileme gücüne tüm insanlara hizmet edecek süreçlere ve sadece mevcut nesil için değil gelecek nesiller için de daha sorumluluk sahibi daha bilinçli ve daha anlamlı toplulukları oluşturma imkanlarına sahiptir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.