Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:25 22 Haziran 2017
Edirne'den kısa kısa

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri kapsamında sağlık alt komitesi toplantısı yapıldı.

Edirne Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, güreşlerin amacına uygun, kaliteli,sağlıklı ve güven içerisinde geçmesi amacıyla pehlivan muayeneleri, sağlık kabini, güreş sahasında ve saha dışında görev alacak ekipler ve spor hekimi ile ortopedi uzmanı görevlendirilmesi gibi konuları görüşülerek kararlaştırıldı.

Toplantıya, Edirne Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Kişioğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Gürhan Çelik, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Turhan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Onur Çakar ve şube müdürleri katıldı.

-Ramazan bayramında beslenme

Edirne Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Kişioğlu, vatandaşların Ramazan bayramında beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Kişioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayı boyunca günlük öğün sayısının azalması ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle bayramda psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girildiğini belirtti.

Bayramda fazla yemenin hazımsızlık başta olmak üzere, sindirim sisteminde bazı sağlık problemlerine neden olduğunu aktaran Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri, aşırıya kaçmamaları, yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamaları gerekmektedir. Bunun için yeterli ve dengeli beslenmek için, dört temel besin grubunda bulunan çeşitli besinler en az 3 ana ve 2 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalıdır. Bu besin grupları, süt ve süt ürünleri grubu, et-yumurta-kuru baklagiller grubu, sebze ve meyve grubu ile ekmek ve tahıllar grubudur.

Bu gruplarda yer alan besinler her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmelidir. Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler yenilmemelidir. Bayram ziyaretlerinde geleneksel olarak tatlı ikramı olacağından kahvaltıda şeker, bal gibi tatlı besinler bulundurulmamalıdır. Domates, salatalık, maydanoz, taze biber gibi çiğ sebzeler bolca tüketilmeli, az yağlı peynir tercih edilmelidir. Ramazan süresince iftar ve sahur olan iki ana öğün, bayramın başlamasıyla birlikte sabah, öğlen ve akşam olarak 3 ana ve en az 2 ara öğüne dönüştürülmelidir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.