Edirne

"Trakya rotasına" mobil erişim kolaylığı

13:29 05 Temmuz 2017
"Trakya rotasına" mobil erişim kolaylığı

"Trakya turizm rotası"na mobil cihazlar üzerinden ulaşılabilecek.

Trakya Kalkınma Ajansının desteği, Kırklareli Üniversitesi koordinesinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin kültür ve turizm müdürlükleri, üniversiteleri, belediyeleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında belirlenen Trakya turizm rotası, internet sitesi yayınının ardından mobil cihazlar da uygulama şeklinde erişime açıldı.

Çok dilli yayınlanan uygulama hem IOS hem de Android işletim sistemlerinden ücretsiz indirilebiliyor.

Doğa, tarih, inanç ve lezzet rotası başlıkları altında Trakya'nın kültürel ve tarihi alanları ile özel tatları fotoğraflarla kullanıcıya anlatılıyor. Aktarılan yere, mekana gitmek isteyen turist ise harita üzerinden yönlendiriliyor.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce internet üzerinden yayın yapan Trakya rotasının, artık mobil uygulama sayesinde erişiminin daha kolay hale geldiğini söyledi.

Son yıllarda kültür turizmine olan ilginin artığını anlatan Hacıoğlu, "İnsanlar daha çok gastronomi turizmi gerçekleştiriyor. Daha çok medeniyet mirası görmek istiyor, daha fazla inanç tanımak istiyor. Bu anlamda Trakya ve özellikle Edirne bir hazine. Bu hazineye turistin kolayca ulaşması için çabalarımız sürüyor. Ortak akıl ürünü ve çalışması olan turizm rotaları önemli bir adımdı, mobil uygulama çalışması bu güzel işi taçlandırdı." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.