Edirne

Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil'in sağlık durumu

17:19 10 Temmuz 2017
Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil'in sağlık durumu

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne sayılı günler kala sakatlanan başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil, müsabakalara çıkmasında bir sıkıntı olmadığını bildirdi.

Mehmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Akyazı Akbalık Yağlı Güreşleri'nin finalinde, Hamza Köseoğlu ile güreştiği sırada sakatlık yaşadığını söyledi.

Yapılan son kontrollerinde Kırkpınar'da güreşmesin de bir mani olmadığının doktorları tarafından bildirildiğini aktaran Mehmet Yeşil Yeşil, "Çok şükür küçük ağrılarım dışında bir ağrım kalmadı. Antrenmanlarıma başladım, Kırkpınar'da güreşebileceğim." dedi.

Mehmet, bir güreşçi için Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin büyük bir vitrin olduğunu, "yağlı güreşlerin olimpiyatı" olarak görülen Kırkpınar'da, her güreşçinin hayalini altın kemerin süslediğini vurguladı.

Geçen yıl altın kemere çok yaklaştığını, finalde Recep Kara'ya yenilerek ikinci olduğunu hatırlatan Mehmet, ''Altın kemeri kazanarak, vefat eden babama hediye etmek istiyorum. İnşallah bu yıl şampiyon olarak, altın kemeri takmak istiyorum. Bunu başaracak güçteyim. Amacım altın kemeri üst üste 3 defa kazanarak kemerin ebedi sahibi olmak." şeklinde konuştu.

Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar'a katılan tüm güreşçi arkadaşlarına başarı diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.