Edirne

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

11:13 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Edirne'de, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Kirişhane mevkisi Tunca Nehri set boyunda, 6 dekarlık alanda oluşturulan ormana, şehitlerin adının yazılı olduğu 249 mavi servi fidanı dikildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, fidan dikim töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün dünyayı ele geçirmeye çalışan üst akılın Türkiye'deki temsilcisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ele geçirilmeye çalışıldığını belirten Özdemir, "Eğer Türkiye ele geçseydi bu bütün insanlık için felaket olacaktı. Türk halkı 7'den 70'e başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hep beraber siyasisiyle, basınıyla bu hain girişime ciddi bir şekilde karşılık verdi. Sonuçta bu sadece Türk milletinin geleceğini değil insanlığın da geleceğini kurtararak aslında Fatih Sultan Mehmet Han gibi bir çağı açıp bir çağı da kapattı. Tarih bunu böyle yazacak. Bu çok önemli bir olay. Türk siyasetinin yanında dünya siyasetini de değiştiren bir olay olduğuna inanıyorum." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını ele geçiren vatan hainlerinin kirli emellerine Türkiye Cumhuriyeti'ni alet etmek istediğini dile getirdi.

Türk milletinin 15 Temmuz'da darbeye izin vermediğini belirten Gürkan, hiçbir zaman hiçbir terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında istediği gibi gezemeyeceğini kaydetti.

Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi de şehitlere Allah'tan rahmet diledi ve şehitleri yad etmek adına 15 Temmuz hatıra ormanı oluşturduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Özdemir ve Gürkan, şehit Ömer Halisdemir'in yazılı olduğu fidanı dikti ve fidana can suyu verdi.

Fidan dikimine protokol üyeleri gaziler, şehit yakınları, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve vatandaşlar katıldı.









YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.