Edirne

Yabancı öğrencilerin katkı payları en düşük seviyeye çekildi

17:09 01 Ağustos 2017
Yabancı öğrencilerin katkı payları en düşük seviyeye çekildi

Trakya Üniversitesi (TÜ) 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yabancı öğrencilerin katkı paylarını en düşük seviyeye çekti.

Üniversiteden yapılan açıklamada, 13 Temmuz'da gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısı'nda alınan karar gereği, yabancı uyruklu öğrencilerin ödeyecekleri katkı paylarının Yükseköğretim Kurulu'nun izin verdiği en düşük seviyeye indirildiği belirtildi.

Karara göre, yabancı uyruklu öğrencilerin Türk öğrencilerle aynı katkı payını ödeyeceği aktarılan açıklamada, örneğin yabancı uyruklu öğrencilerden alınan yıllık 2 bin 200 lira olan tıp ve diş hekimliği fakültelerinde katkı payının bu yıl 591 liraya indirildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yabancı uyruklu öğrencilerden aldıkları katkı paylarını düşürdüklerini belirtti. Üniversitenin yabancı öğrenciler için bu sayede daha cazip hale geldiğini aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz sene bin 700 lira katkı payı ödeyecek olan Eczacılık Fakültesi öğrencisi bu yıl 494 lira ödeyecek. Yabancı uyruklu öğrenciler ile Türk öğrencilerin katkı paylarını eşitledik. Özellikle Balkanlardan gelen öğrenci sayısını 2023'te 10 bine çıkarmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz yabancı uyruklu öğrencileri kendimizden ayrı görmediğimizi defalarca dile getirmiştik. Bu kararda bunun en somut örneği oldu. Öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.