Edirne

Hibe programları "istihdama" katkı sunuyor

13:51 09 Ağustos 2017
Hibe programları "istihdama" katkı sunuyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nca, "İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı" kapsamında, Edirne'de bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Avrupa Birliği Uzmanı Mehmet İner, kentteki bir otelde düzenlenen etkinlikte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kişilerin istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına yönelik faaliyetleri desteklediklerini söyledi.

Etkinliğe katılanlara proje yazma, hibe başvuru süreci konusunda çeşitli eğitimler verildiğini belirten İner, "Dolayısıyla bu kişiler katma değer üretebilecek, çalıştıkları yerlere katkı sağlayabilecek kişiler haline geliyor. Bu kişilerin uzun vadede istihdamı söz konusu olabiliyor. Avrupa Birliği projelerine başvurular oldukça yüksek. Ancak biz bu yüksek başvurunun niteliğini artırmak niyetindeyiz. Bilgilendirme programlarımızın temel amacı ise daha fazla kişiye ulaşmaktır." diye konuştu.

- "Gençler istihdam kazanabilecek"

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nce hibelendirilen "Geleceğimiz Müzik" projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Projenin gençlere katkı sağladığını belirten Güyümgüler, "15-30 yaş arası Roman gençlerin müzik ve nota bilgisini ayrıca istihdam edilebilirliklerini artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimiz bu dönemde istihdam kazanabileceği şekilde staj eğitimleri alıyor. Romanlara bu imkanı sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Güyümgüler, hibe programlarının istihdama katkı sağladığını kaydetti.

Etkinliğe, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi'nden uzmanlar, Roman dernekleri, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.