Edirne

İl Özel İdaresi Genel Sekteri Öztürk, emekliye ayrıldı

09:58 10 Ağustos 2017
İl Özel İdaresi Genel Sekteri Öztürk, emekliye ayrıldı

Emekliye ayrılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk için veda programı düzenlendi.

İl Genel Meclisi ev sahipliğinde bir restoranda düzenlenen programa Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Vali Özdemir, yaptığı konuşmada, kamuda çalışanların amacının insanlık adına üretkenlikle geçirdiği meslek yaşamınının ardından sağlıklı bir şekilde emekliliğe ulaşabilmek olduğunu söyledi.

Öztürk'ün de emekli olmasına rağmen üretkenlikten geri durmayacağına inandığını ifade eden Vali Özdemir, şunları kaydetti:

"İnsan olarak hayatımız boyunca emekliliğin olmayacağını düşünüyorum. Muhammet Bey de bu insanlardan biri, 41 kere maşallah. 42 yıl çalışıp emekliliğin ardından üniversitede öğrencilere bilgilerini aktaracak. Bu da emeklilik diye bir seçeneğin olmadığını gösteriyor. İnsan olarak ölene kadar insanlığa üreterek hizmet etmeliyiz. Eğer 20 yaşında insanlık için bir şey üretmiyorsanız yaşlanmışsınızdır ama 70 yaşında insanlık adına üretiminiz devam ediyorsa o zaman siz yaşlanmamışsınız demektir. Özel İdare Sekreterliği zor bir iştir. 2 yıl bu görevi yaptım, gerçekten zor bir görev. Öztürk'e emeklilik hayatında sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kendisinin Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinde olduğu dönemde Öztürk'ün de İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinde olması nedeniyle Öztürk'le hukuklarının eski olduğunu belirtti.

Uyum içinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gürkan, "Hepimiz tabii olduğumuz büyük milletin sorunlarını çözmeye çalıştık. Burası bizim yetki alanımız değildir, burası şehirdir, burası köy sınırıdır demedik. Milletin bize hizmet için verdiği yetkiyi yine milletin imkanlarıyla onların sorunlarını çözmek için çalıştık." diye konuştu.

Siyasette emekliliğin olmadığını ifade eden Gürkan, "Ben de dört, beş dönem sonra bırakmayı düşünüyorum" diye espri yaparak, Öztürk'e emeklilik hayatında başarı diledi.

Öztürk de gösterilen nezaket için teşekkür etti.

Memuriyet hayatında 42 yılı tamamlayarak hayatının başka bir bölümüne geçiş yaptığını ifade eden Öztürk, "Yapmış olduğum başarılı işlerde bana fırsat veren Rabbime şükrediyorum. Son zamanlarda sağlık sorunlarım nedeniyle emeklilik kararı aldım. 4 buçuk yıldır Edirne'de çalıştık. Çalışmalarımızda destek veren Eski Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, valilerimiz, belediye başkanımız, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, hizmet alan hizmet sunan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra Öztürk'e plaket ve hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.