Edirne

Kırkpınar BESYO'da özel yetenek sınavları başladı

12:44 17 Ağustos 2017
Kırkpınar BESYO'da özel yetenek sınavları başladı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) özel yetenek sınavları başladı.

TÜ Balkan Yerleşkesi Kırkpınar BESYO Spor Tesislerinde devam eden seçme sınavlarında toplam 2 bin 231 aday BESYO'da eğitim almak için ter dökecek. 12 branşta yapılan sınavların tamamı kamerayla kayıt altına alınıyor.

TÜ Kırkpınar BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç Dr. İsa Sağıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzlerce öğrencisinin BESYO'ya girmek için çaba sarf ettiğini söyledi.

Kırkpınar BESYO'nun en çok tercih edilen okullar arasında olduğunu ifade eden Sağıroğlu, şunları kaydetti:

"1993 yılında itibaren 24 yıllık tecrübe ile beraber 2017 yılında Kırkpınar BESYO Özel Yetenek Sınavları bu yıl 55 kişilik kadro ile 7 gün boyunca gerçekleşecek. Özel Yetenek Sınavlarının her aşaması kamera ile kaydediliyor. Adaylar sınav esnasında itirazlarını anında yapabiliyor. Geçtiğimiz hafta ilk olarak yabancı uyruklu 80 öğrencimizin elemelerini sorunsuz şekilde yaptık. Hedefimiz bu bir hafta sürecek sınavları da en iyi şekilde bitirmek. BESYO'ya bağlı 6 bölümde toplam 240 kontenjanımız var. Okulumuz her geçen yıl kendini geliştiriyor. Üniversiteler arası müsabakalarda da başarılarımız var. Bu sene Hentbol takımımız Süper Lig birincisi oldu. Karate ve Judo gibi branşlarda da hem takım olarak hem de bireysel anlamda başarılarımız sürüyor."

Adaylardan Ercüment Erdin ise yaklaşık 2 aydır sınavlara hazırlandığını belirterek, başarılı olmayı hedeflediğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.