Edirne

"Doğayı Korumak için Atık Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi" projesi

13:01 18 Ağustos 2017
"Doğayı Korumak için Atık Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi" projesi

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği üyeleri "Doğayı Korumak için Atık Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi" projesi kapsamında Bulgaristan'a çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Belediyesi Başkan Vekilli EDİKAB Danışmanı Mahmut Keskin, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Havsa Belediye Başkan Vekili Ahmet Tufan Baş, proje koordinatörleri Ebru Erolu Karaca, Olcay Ayluayan ile ilçe belediyelerinden Serkan Çibik, Ali Rıza Şensoy, Kayhan Ateş, Mustafa Can ve Aybatur Yurk'tan oluşan heyet, Haskova kentinde proje ortağı Macarova Belediyesi yetkilileriyle bir araya geldi.

Haskovo Valiliğinde düzenlenen basın toplantıda konuşan Macarovo Belediyesi Proje Koordinatörü İvan Semerciev, EDİKAB üyelerini Bulgaristan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sınır ötesi projelerin daha iyi bir yaşam kurmak için önemli olduğuna dikkat çeken Semerciev, "İki ülke arasında gerçekleştireceğimiz bu projeyle de bu hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. Projemiz daha çok başında. Projenin genel amacı dengeli ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaktır. AB işbirliğinde gerçekleştirilecek bu projenin öncelikli alanı çevrenin korunması, doğal kaynakların istikrarlı kullanılması ve kapasitenin geliştirilmesi. Projenin devam süresi 24 ay. 20 Mart 2019 tarihinde projemiz sonuca ulaşacak. Her iki bölgede bulunan katı atıkların ayrışması, taşınması ve en etkin şekilde toplanması için makine tedarik edilecek." dedi.

EDİKAB Üyesi İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Geçmiş ise projenin iki ülkeyi daha da yakınlaştıracağını belirterek, "Aynı zamanda da dedelerimizden ve babalarımızdan bize miras olarak kalan çevreyi çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir bir çevre olarak bırakma sorumluluğunu da yerine getirmiş olacağız. Bu proje başarıya ulaşacaktır." diye konuştu.

Projenin amacı hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ebru Erolu Karaca, proje kapsamında Macarovo ve Edirne'de toplanan katı atıkların ayrışması, taşınması ve en etkin şekilde toplanması için makine donanımı, tedariki, eğitimleri gerçekleştirileceğini ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.