Edirne

1 Eylül Dünya Barış Günü

09:33 31 Ağustos 2017
1 Eylül Dünya Barış Günü

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, İkinci Dünya Savaşının başlangıcı olan 1 Eylül'ün dünya tarihinde gelmiş geçmiş en büyük felaket olduğu için Dünya Barış Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlenmeye devam edildiğini aktaran Bircan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Savaşın coğrafyamızda ve dünyamızda sürdüğü bir Dünya Barış Gününü yaşamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesi temelinde kurulmuş bir ülke olarak savaşsız bir dünya için dış politika belirlemiştir. Dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlenmeye devam ediliyor. Bu sene Dünya Barış Günü, Kurban Bayramı'nın da ilk günü. Barış, kardeşlik ve hoşgörü demek olan bayramın, Dünya Barış Günü'ne denk gelmesi, tüm savaşların anlamsızlığını bir kez daha anlamamızı sağlıyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, terörden ve savaştan arınmış bir dünyada, mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe ve evrensel barışa özlem ile tüm halkımızın Dünya Barış Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.