Edirne

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

14:15 07 Eylül 2017
Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne'nin kanayan 60 yıllık yarası belediyenin cebinden tek kuruş çıkmadan üstüne firmanın kazanacağı her kuruşun yüzde 10’unu 29 yıllığına almak şartıyla ihalemizi bitirdik." dedi.

Başkan Gürkan, Edirne Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerinin işletim ihalesiyle ilgili bilgiler verdi.

İhaleyi yaparken iki şeye dikkat ettiklerini anlatan Başkan Gürkan,"Birliğin hiçbir üyesi bertaraf ücreti ödememesi ve işletmeyi yapacak firmanın karından değil cirosundan pay alacağız dedik. Tesislerin işletim ihalesini yaptık. Edirne'nin kanayan 60 yıllık yarası belediyenin cebinden tek kuruş çıkmadan üstüne firmanın kazanacağı her kuruşun yüzde 10’unu 29 yıllığına almak şartıyla ihalemizi bitirdik." dedi.

Edirne Belediyesi, Lalapaşa Belediyesi, Havsa Belediyesi, Süloğlu Belediyesi ve İl Özel İdaresinin Edirne Katı Atık Yönetim Birliğine üye olduğunu hatırlatan Gürkan, köylerdeki çöplerin de alınarak Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesislerine getirileceğini anlattı.

Edirne Belediyesi olarak günde yaklaşık 220 ton çöp topladıklarını aktaran Gürkan, tesislerin faaliyete geçmesiyle yıllardır süren çöplük sorununun sona ereceğini vurguladı.

Edirne'de 60 yıllık çöplük alanının da rehabilitasyon sürecini tamamladıklarını vurgulayan Gürkan, bölgeye çok büyük bir yeşil alan yapacaklarını söyledi.

Yeni çöplükte de ciddi şekilde elektrik üretimin de olacağını aktaran Gürkan, ''Sistemini kurduracağız çöpler daha hızlı bir şekilde çürütülecek. Çöplük tam anlamıyla oturduğunda saatte 2,5 megavatlık elektrik üretecek. Satılan her elektriğin yüzde 10'u bizim olmuş olacak. Edirne'nin çöplük sorunu olmayacak" şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.