Edirne

Arakan'da Müslümanlara yapılan katliama tepkiler

19:11 15 Eylül 2017
Arakan'da Müslümanlara yapılan katliama tepkiler

Edirne Genç STK'lar Platformu üyeleri, Arakan'da Müslümanlara yapılan katliamı protesto etti.

Eski Cami önünde toplanan STK Platformu adına açıklama yapan Mücahit Güzey, İslam coğrafyasının dört bir yanında devam eden zulümler nedeniyle büyük bir acı ve kaygı yaşadıklarını söyledi.

Arakan'da Müslümanların soykırıma maruz kaldığını belirten Güzey, şunları kaydetti:

"İman iddiasında bulunan hiçbir kimsenin bütün bu olanlara kayıtsız kalması ve rahat uyuması düşünülemez. Biz de bu minvalde konuyla ilgili halkımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adın bugün burada toplandık. Arakan'da şu anda yaşanan soykırım 3 Haziran 2012'de başkent Akyab'dan Maungdav şehrine gitmekte olan 10 Müslümanın Budist fanatiklerce katledilmesi üzerine başlatmışlar. Yüzlerce Müslümanın bu katliamı protesto etmek için Maungdav şehrinde merkez camisinde toplanması üzerine bu hareketi kendi varlıklarına tehdit olarak gören Budist fanatikler ve Burma polisi Müslümanlara saldırmıştır. Bu saldırılar sonucunda yüzlerce Müslüman kardeşimiz şehit olmuş onlarca da yaralanmıştır."

Yıllardır süregelen katliamlara son verilmesi gerektiğini aktaran Güzey, "Müslüman halkımızı Arakan konusunda ve diğer beldelerde yaşanan zulümlere karşı tavır almaya, yara sarmaya davet ediyoruz." diye konuştu.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.