Edirne

19 Eylül Gaziler Günü

12:48 19 Eylül 2017
19 Eylül Gaziler Günü

Edirne'de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenk bırakıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Demir, burada yaptığı konuşmada, dün olduğu bugün de düşmanların vatanı parçalamak istediklerini söyledi.

Gazilerin vatanı düşmanlara karşı koruduğunu belirten Demir, şunları kaydetti:

"Türk tarihi kahramanlık günleriyle doludur. Bu kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu destanları yaratanlar tek tek onur abidemizdir. 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Harekatı'nda birçok askerimiz şehit olmuş bir çoğu da gazi olarak geri dönmüştür. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor şu an hayatta olan tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyorum."

Öğretmen Yüzbaşı Durmuş Bozkurt da gazilerin vatanın bir parça toprağına zarar gelmesin diye kendisinden bir parçayı feda ettiğini ifade etti.

Buradaki törenin ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde, oluşturulan kortej, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi'ne kadar yürüdü.

Derneğin bahçesinde, 15 Temmuz ve Gazilerin fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kurum müdürleri, parti temsilcileri, gaziler ve aileleri katıldı.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.