Edirne

Yol çalışması için ağaç kesilmesine tepki

17:14 19 Eylül 2017
Yol çalışması için ağaç kesilmesine tepki

Keşan'da yol yapımı sırasında yarım asırlık ağaçların kesilmesine ilişkin AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, "Keşan Belediyesi bu hatayı daha önce de yaptı" açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Kılınç, çalışmalar sırasında ağaçların korunabileceğini belirterek, "60 yıllık bir ağacı kesmek mi gerekiyor? Daha önce Kurtuluş Caddesi'nde de aynı şekilde ağaçlar kesildi. 'Hata yaptık' dediler. Ama bu ikinci bir hatadır. Bunu bilinçli olarak yapıyorlar. Bahaneleri de yol genişletmek olacak. Ama gerçekten çok yazık. Ağaç kesilmeden de yol, kaldırım yapılabiliyor. Türkiye’de, en kirli havaya sahip ilçe Keşan’dır. Ağaçlar bizim oksijen kaynağımızdır." ifadelerini kullandı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında kesilen ağaçların yerine ağaç dikileceğini ifade ederek, "Ağaçlar yol yapım çalışmasında izin alınarak kesildi, çalışmalar tamamlandığında bölgeye ağaç dikimi gerçekleştirilecek" dedi.

Haziran ayında da Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Kurtuluş Caddesi'ndeki bazı ağaçları kesmesi üzerine vatandaşlar duruma tepki göstermişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.