Edirne

"Biz Anadoluyuz" Projesi

14:37 12 Ekim 2017
"Biz Anadoluyuz" Projesi

"Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında, Erzincan'dan Edirne'ye gelen öğrenciler memleketlerine uğurlandı.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen kapanış toplantısında, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, projeye katılan Erzincanlı öğretmenlere yöresel hediyeler verdi.

Vali Yardımcısı Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların gönüllü ailelerde misafir edildiğini söyledi.

Çocukların ailelerden ayrılırken duygusal anlar yaşadığını anlatan Güler, "Çocuklarımız Edirne'nin güzelliklerini gözlemleme şansı elde ettiler. Tarihi mekanları, muazzam Selimiye Camisi'ni ve sınır kapılarını gezdiler. Güzel bir bağ kurduk. Projeyi farklı bir konseptte uyguladık ilimizde. Diğer illere örnek olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Cırıt da projenin adına uygun şekilde gerçekleştiğini anlattı. Çocukların Edirne'nin maneviyat yüklü tarihi mekanlarını ziyaret ettiğini anlatan Cırıt, Erzincanlı ve Edirneli öğrencilerin kaynaştığını kaydetti.

Erzincanlı öğrencilerden İrem Kahveci ise Edirne'nin tarihi eserleri ve camilerini beğendiğini söyledi. Edirne'ye tekrar gelmek istediğini aktaran Kahveci, Trakya Üniversitesi'nde okumak istediğini dile getirdi.

Erzincanlı öğrencilerden Umutcan Taşdemir, Edirne'nin misafirperver insanların yaşadığı bir yer olduğunu ve herkesin gezmesi gerektiğini kaydetti.

Proje kapsamında Edirne'ye gelen 180 öğrenci ve gözetmen öğretmenler yemeğin ardından Erzincan'a yola çıktı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.