Edirne

Edirne’den kısa kısa

16:12 13 Ekim 2017
Edirne’den kısa kısa

Edirne Belediyesince düzenlenen Edirne Kitap Fuarı’nda hafta sonu 41 yazar kitap severelerle buluşacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, fuar açıldığı günden beri okuyucularıyla bir ardada olan Serap Derya, Hüseyin Yurttaş, Nilgün Ilgaz, Savaş Ünlü, Ayhan Tunca, Nurgül Ateş, Haldun Açıksözlü, Güngör Mazlum hafta sonu da kitap fuarında yer almaya devam edecek.

Çocuk kitaplarının yazarları Birsen Ekim Özen, Güldem Şahan, Fatih Erdoğan ile Ahmet Yavuz, Mehmet Ali Çelebi, Ali Türkşen, İnci Aral, Güldal Mumcu, Hakan Atalay, Hüseyin Hakkı Kahveci, Güneş Ayas, Yeliz Okay, Ali Öztunç, Arif Aydın, Ali Topuz, Enver Şengül, Başak Buğday ve Ot Dergisi yazarları; Başak Buğday, Murat Menteş, Rewhat, Kutub Şimşek 14 Ekim Cumartesi günü Edirne Kitap Fuarı’nda yer alacak.

Emekli tümgeneral, yazar ve siyasetçi Osman Pamukoğlu cumartesi ve pazar; gazeteci - yazar İsmail Saymaz da cumartesi günü kitaplarını imzalayacak.

15 Ekim Pazar günü ise Mustafa Orakçı, Mine Kırıkkanat, Özlem Özdemir, Metin Köse, Mehmet Ali Çelebi, Ali Türkşen, İnci Aral, Cevat Turan, Ahmet Hür, İsmail Güzelsoy, Güneş Ayas, Yeliz Okay, Sinan Meydan, Saygı Öztürk, Arif Aydın kitap severlerle buluşacak.

-Minik öğrenciler "Edirne'yi" boyayacak

Edirne Belediyesi tarafından anaokulu öğrencilerine Edirne’mizi Boyayalım isimli boyama kitabı hediye edildi.

Belediye tarafından öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine destekte bulunmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm anaokulundaki öğrencilere boyama kitabı armağan edildi.

Edirne Belediyesi Kültür Yayınları arasında yer alan boyama kitabıyla minik öğrenciler, yaşadıkları kenti kendi hayallerindeki gibi renklendirecek, Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini de yakından tanıma fırsatı bulacak.

Proje kapsamında 2 bin adet boyama kitabının dağıtıldığı belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Eğitim hayatına anaokuluyla başlayan minik öğrencilerin yaşadıkları kendi daha yakından tanımalarını istedik. Kentin tarihi ve turistik yerlerini hayallerindeki gibi boyayacak. Minik öğrencilere, yeni başladıkları eğitim hayatında bir kez daha başarılar diliyorum." dedi.

-ETUS’a ikmal ve bakım istasyonu

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) tarafından yaptırılan ikmal ve bakım istasyonunda çalışmalarda sonuna gelindi.

Yeni İmaret Mahallesi’ndeki istasyonda şoförler akaryakıt dolumu, bakım, araç yıkama işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İstasyonun açılışı, ilerleyen günlerde törenle yapılacak.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.