Edirne

Edirne'den kısa kısa

10:09 17 Ekim 2017
Edirne'den kısa kısa

Anadolu Gençlik Derneği Edirne ve Havsa Şubeleri tarafından öğrenci, asker, polis ve vatandaşlara aşure ikram edildi.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş yaptığı açıklamada, Muharrem ayının İslam tarihinde müstesna bir yere sahip olduğunu belirtti.

Muharrem ayı nedeniyle etkinliğin düzenlendiğini ifade eden İriş, "Peygamber Efendimiz'in Mekke'den Medine’ye göçtüğü tarihi esas alan hicri takvimimizin başlangıç ayı Muharrem ayıdır. Dolayısıyla Muharrem ayı aynı zamanda Müslümanların yılbaşısıdır. Bundan dolayıdır ki, Muharrem ayı İslam tarihinde müstesna bir yere sahiptir." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

- "El Ele Geleceğe Projesi" sona erdi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Özel İdaresi ortaklığında Serhat İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen "El Ele Geleceğe" projesi sona erdi.

Serhat İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kapanış toplantısına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Okul Müdürü Sefer Yaşar, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, ajans olarak eğitime destek verdiklerini belirterek önemli bir projenin hayata geçtiğini belirtti.

Mesleki eğitim alan öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve mezuniyetten sonra istihdamlarının artması için okul yönetimi tarafından hayata geçirilen proje ile karşı karşıya olduklarını anlatan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bilindiği üzere meslek liseleri ülkemizin kalkınması için kritik önemi olan eğitim kurumları ve buraya yapılacak her bir kuruş yatırım bizlere fazlasıyla geri dönecek. Sanayi ve topluma meslek sahibi ara eleman ve uzman yetiştiren meslek liselerin verilen destekleri stratejik destekler olarak görüyoruz ve inşallah bu desteklerin artarak devam etmesini umuyoruz. Proje ile mekan düzenlemeleri eğitim çalışmaları yapıldı. Atölyeler kuruldu ve birçok alanda eğitimler verildi. 117 öğrencimiz bu projeden direkt olarak yararlandı. Onların yarın mezun olduklarında istihdam edilme oranları artacak ve iş bulmaları kolaylaşacak. Peki, tüm bu çalışmalar neden yapıldı? Bu emek neden verildi ? Ülkemizin geleceğini garanti altına alacak, bizi hedeflerimize ulaştıracak çocuklarımıza yatırım için. Burada müdüründen öğretmenine, öğrencisinden çalışanına, hepimizin hedefi tek. Daha müreffeh, daha güçlü, daha zengin ve daha üretken bir Türkiye. Hedefimiz bu. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum."

Konuşmanın ardından proje kapsamında yenilenen anaokulunun açılışı yapıldı.

Projenin faaliyetleri arasında yer alan mekan düzenleme çalışmaları kapsamında uygulama anaokulunun giriş kapısı ve girişi ile yemekhane ve merdivenler düzenlenirken akıl oyunları atölyesi, hareket ve oyun eğitimi atölyesi ile drama ve müzik atölyesi yenilendi.

Eğitim çalışmaları kapsamında ise çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencileri için üniversiteye yönelik alan-dal tanıtımı, sınav stresi eğitimi ile 36-66 aylık çocukları gelişim özellikleri gibi konularda eğitimler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.