Edirne

"Güneşin Suya Dokunuşu" Projesi

11:39 17 Ekim 2017
"Güneşin Suya Dokunuşu" Projesi

Uzunköprü ilçesinde, "Güneşin Suya Dokunuşu" Projesi kapsamında, Balaban köyüne kurulan güneş enerji santralinin açılışı yapıldı.

Trakya Kalkınma Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, köyde düzenlenen törende, tüm bölgelere örnek olacak bir projeye destek verdiklerini söyledi.

Projenin kapanışını gerçekleştirdiklerini aktaran Şahin, "Ajansımız şimdiye kadar bölgede 200 milyon lira değerinde kaynağı harekete geçiren, eğitimden sağlığa, enerjiden lojistiğe birçok sektöre destek veren bir kamu kurumu. Burada da 523 bin liralık güzel bir proje var ve bunun yüzde 65'ini ajans karşılıyor. Sonucunda kooperatif üyesi çiftçilerimiz kazanacak. Bilindiği üzere bölgemiz ülkedeki çeltik üretiminin yüzde 65’e yakınını elinde tutuyor. Bizim açımızdan çok stratejik bir ürün. Bu proje Balaban köyünde çeltik üreticilerinin rekabet gücünü artıracak. Yeni projeler yapmalarını teşvik edecek. Proje ile güneş kaynaklarından elde edilen elektrik, çeltik tarlalarının sulanmasında kullanılacak ve her yıl binlerce lira tasarruf edilecek." diye konuştu.

Törene, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, S.S. Balabanköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri ve köylüler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.