Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:16 17 Ekim 2017
Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte "Edirne İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" yapılacağını bildirdi.

Gürkan, yaptığı açıklamada, evsel ve kanalizasyon atıklarının toplanacağı tesisin ihalesinin İller Bankası'nca yapıldığını belirtti.

İnşaata kısa sürede başlanacağını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Tesis 2 yıl içinde yapılarak, hizmete açılacak. Arıtma tesisimizin kurulmasıyla olası bulaşıcı hastalıkların önüne geçilecek. Alıcı ortam olan Meriç Nehri'nde bulunan bitkiler, mikroorganizmalar, balık ve diğer canlıların zarar görmesi önlenmiş olacak. Meriç Nehri de temiz akacak. Edirne 8 bin 300 yıllık bir şehir. Bu topraklardan bir sürü medeniyetler geldi, geçti. Ama burada ilk medeniyetler de dahil 8 bin 300 yıldır hepimizin evsel ve kanalizasyon atıkları hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan Meriç Nehri'ne gidiyor. Türkiye'de şehir anlamında il anlamında atık su arıtması olmayan tek şehir biziz. Bu proje ile Edirne şehrinin 8 bin 300 yıllık bir derdine daha son vereceğiz."

-Edirneli öğrenciler Atina'da

Edirne Lisesi öğrencilerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen Siber Duyarlılık Projesi etkinliklerine devam ediliyor.

Öğrenciler, proje kapsamında hareketlilik sunumlarını, Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaptı.

Öğretmenleri gözetiminde kentte çeşitli incemelerde de bulunan öğrenciler, Selanik şehrindeki Atatürk Evi'ni de ziyaret etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.