Edirne

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt:

11:54 30 Ekim 2017
Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt:

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Amacımız okullarımızda proje sayısını arttırmak. Hedeflerimize ulaşırsak genç beyinlerimizin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum." dedi.

Cırıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK projelerinin genelde öğrencilerin ekip çalışmalarını ve başarısını arttırdığını belirtti.

Edirne'nin TÜBİTAK'a gönderdiği proje sayısının düşük olduğunu bu sayıyı arttırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cırıt, hep birlikte çalışarak eğitimdeki başarıyı en üst seviyeye çıkartacaklarını vurguladı.

Geçen yıl liselerden 23, ortaokullardan ise 44 proje yapıldığını anlatan Cırıt, şunları söyledi:

"Biz Avrupa bölgesine bağlıyız. Bu bölge İstanbul'un Avrupa yakası, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'den oluşuyor. Amacımız okullarımızda proje sayısını arttırmak. Hedeflerimize ulaşırsak genç beyinlerimizin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. 130 liselerden, 200 den fazla da ortaokullardan proje çıkmasını hedefliyoruz. Hedeflerimize ulaşırsak genç beyinlerimizin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum."

Türkiye'de patent sayısının yükselmesi için genç beyinlere ve projelere daha fazla önem vermek gerektiğini aktaran Cırıt, patent sayısını da ülke genelinde arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Cırıt, "TÜBİTAK için mucit gençler yetişiyor" projesi kapsamında Edirne'de yaklaşık 220 öğretmene eğitim verildiğini, öğretmenlerin aldıkları eğitimlerin ardından öğrencilere proje danışmanlığı yapacağını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.