Edirne

Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında tır kuyruğu

15:11 04 Kasım 2017
Bulgaristan'a açılan sınır kapılarında tır kuyruğu

Taşıdıkları yükleri Avrupa ülkelerine bir an önce ulaştırmak isteyen tır şoförleri, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu.

Yurt dışına çıkacak tırlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 9, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 8 kilometre kuyruk oluşturdu.

Sınır kapılarındaki tır şoförleri, yoğunluğun azalmasını bekliyor.

Tır şoförü Mehmet İyem, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 saattir kuyrukta beklediğini söyledi.

Hollanda'ya makine taşıdığını belirten İyem, "Dün akşamdan beri kuyruktayım. Sırada beklemek bizi çok yoruyor. Yetkililerden buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Yetkililer gelip bizim bu durumumuzu görsün. Havalar soğuk oluyor, yağmur yağıyor, sürekli kabinin içinde duruyoruz. Isıtıcıyı sürekli çalıştıramıyoruz. İhtiyaçlarımızı yolda denk gelen marketlerde ve tesislerde karşılamaya çalışıyoruz ancak zor oluyor. Sınır kapısı yolu üzerinde daha çok tesis açılmasını istiyoruz." dedi.

Tır şoförü Metin Yeni ise Arnavutluk'a kumaş götürdüğünü ifade etti. 20 saattir uykusuz şekilde sırada beklediğini dile getiren Yeni, "Bu kuyruklar bizim çilemiz. Sıranın sebebi işlemlerin ağır yapılması. Sırada beklerken ihtiyaçlarımızı gidermekte sıkıntı çekiyoruz. Özellikle tuvalet sorunu var. Aynı zamanda kaçaklar da gizlice dorselere girmeye çalışıyor. Onun için tedirgin oluyoruz ve akşam uyuyamıyoruz. Aynı zamanda tırlara kaçakları bindiren kişiler dahi var. Arabayla kaçakları getirip, tıra merdiven dayıyorlar. Yukarıda çadırımızı kesip kaçakları aracın içine bindiriyorlar. Bundan dolayı akşamları gözümüze uyku girmiyor." diye konuştu.

Tır şoförü Ali Yıldız ise Bulgar tarafının işlemleri yavaş yapmasından dolayı sıranın uzadığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.