Edirne

Vatandaş Gazetesinin 70. kuruluş yıl dönümü

16:42 07 Kasım 2017
Vatandaş Gazetesinin 70. kuruluş yıl dönümü

Edirne'de günlük yayım yapan Vatandaş Gazetesi kuruluşunun 70. yıl dönümünü kutladı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, bir iş merkezinde düzenlenen kokteylde, Vatandaş Gazetesi'nin 70 yıl boyunca kente hizmet verdiğini, bu devamlılığın çok önemli olduğunu söyledi.

Basının sadece siyasetçiler için değil herkes için çok önemli olduğunu ifade eden Özdemir, "İdare olarak, devlet olarak biz hizmetlerin ne kadar yapıldığını, nereye kadar ulaştığımızı, nereye ulaşamadığımızı belki zaman zaman göremeyebiliyoruz. Basın bizim gören gözümüz oluyor, duyan kulağımız oluyor. Bazen ulaşamadığımız yerlerde de elimiz kolumuz oluyor. Bundan dolayı basının her türlü çalışmasında da elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Ben kuruluşunun 70. yılını kutlayan Vatandaş Gazetesi'ne nice 70 yıllar diliyorum." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da siyasetçiyle basın arasında farklı bir ilişki olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu ilişki Katolik nikahı gibidir, asla ayrılmazlar. Zaman zaman lehimizde haberler çıktığında memnun oluruz, aleyhimizde haber olduğunda şikayetçi oluruz. Buda insan olmanın gereğidir ama kendimizle hesaplaşırken aleyhimizde olan haberleri de eğer doğruysa kabul ederiz. Fakat maalesef son yıllarda ülkemizde de, şehrimizde de çarpıtma haberler yoğunluk kazanmaya başladı. Ben Vatandaş Gazetesi gibi dürüst gazetelerin hepsini kutluyorum."

Vatandaş Gazetesi'nin bağlı bulunduğu şirketler grubunun sahibi Orhan Yazgan ise gazetelerinin 70. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek davete katılan herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından kutlama pastasını Vali Özdemir, Belediye Başkanı Gürkan, gazetenin imtiyaz sahibi Baran Yazgan ile gazetenin yazı işleri müdürü Emre Sedef birlikte kesti.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.