Edirne

Edirne'de konaklayan turist sayısında artış yaşandı

17:00 13 Kasım 2017
Edirne'de konaklayan turist sayısında artış yaşandı

Edirne'de konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla artış yaşandığı kaydedildi.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllara göre otel sayısında artış yaşanmasına rağmen bir önceki yıla göre konaklayan turist sayısında artış yaşandığını söyledi.

Geçen yıl konaklayan turist sayısının 339 bin 310 olduğunu bu yılın 10 ayında ise bu rakamın şimdiden 462 bin 810 kişiye ulaştığını kaydetti.

-Artışta Turizm Konseyi'nin farkı hissedildi

Konaklamalı turist sayısının artmasının kente gelen ziyaretçi sayısının da arttığına delalet eden, bundaki en büyük nedenin Turizm Konseyi çalışmaları olduğunun altını çizen Hacıoğlu, şöyle konuştu.

"Sayın Valimiz Günay Özdemir öncülüğünde kurulan konsey bu konaklamalı turistin kente gelmesindeki en büyük etkendir. Konseye başkanlık eden Vali Özdemir'in talimatlarıyla konsey turizm alt komiteleriyle de yoğun çalışma yürüttü.

Ayrıca Edirne Belediyesi'nin "Keşfet Edirne" adı altındaki çalışmaları, Trakya Kalkınma Ajansı’ndan Uzakdoğu ve Avrupalı yazarların Edirne’ye getirilmesi, Edirne’nin İstanbul’a yakın ve güvenilir bir kent olması turizmdeki yıldızı parlatmaya devam ediyor. Bu da rakamlara yansıyor."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.