Edirne

Dezavantajlı çocuklar keman öğreniyor

09:24 22 Kasım 2017
Dezavantajlı çocuklar keman öğreniyor

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezinde (SODAM), dezavantajlı gruptaki ilkokul örencileri keman eğitimi alıyor.

SODAM'da dezavantajlı gruptaki çocuklara yönelik keman eğitimi kursu açıldı. İlkokul öğrencisi 22 çocuk okullarındaki derslerinin ardından kursa gelerek, notayla keman çalmayı öğreniyor.

SODAM Proje Koordinatörü Nazlı Neşe Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez olarak kadınlar, çocuklar ve engellilere yönelik çeşitli kurslar açtıklarını söyledi.

Bu kapsamda dezavantajlı çocuklara yönelik keman kursu açtıklarını anlatan Kaymak, şunları söyledi:

"Halk Eğitimi Merkezinin de desteğiyle açtığımız keman kursuna öğrenciler ilgi gösterdi. Kursumuzda dezavantajlı çocuklar ağırlıklı olarak çalışıyoruz. 22 öğrencimiz var üçerli ve dörderli gruplar halinde eğitimlerimiz sürüyor. Çocuklarla bir konser etkinliği yapmayı planlıyoruz. Çocukların öz güvenlerini geliştirmek ve yapabilirlik fikrini aşılamak amacıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz."

Keman öğretmeni Gamze Yalta da öğrencilerin okullarında müzik dersi gördüğünü ancak kursta keman gibi bir enstrümana yönelerek detaylı şekilde çalışma yaptıklarını ifade etti.

Kursiyerlerden Furkan Ceylan (9), müzik dinlemeyi sevdiğini ve kemana ilgi duyduğu için kursa geldiğini dile getirerek, ileride konservatuvar eğitimi alarak ünlü bir kemancı olmayı istediğini kaydetti.

Mustafa Yay (10) da kursta müzikle ilgili birçok bilgi edindiklerini anlattı. Öğretmenlerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini anlatan Yay, "İlk başta kemanı elime aldığımda çok heyecanlanıyordum ama şimdilerde zaman geçtikçe heyecanım da azaldı. İleride konser vermek istiyorum." dedi.

Adil Tüylü (9) ise ailesinde davul ve darbuka çalanların olduğunu kendisinin de çalabildiğini, burada da kemanı öğrendiğini ifade ederek, ileride konser vermeyi istediğini söyledi.











YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.