Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:11 22 Kasım 2017
Edirne'den kısa kısa

Edirne ve Nesebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması Projesi kapsamında "Tarihi ve Kültürel Mirasın Turizm ile İlişkisi" konulu konferans düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 28 Kasım Salı günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenecek konferansta Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Onursal Üyesi Prof. Dr. Nevzat İlhan ve eski ICOMOS Genel Sekreteri ve Uluslararası Bilimsel Komite Üyesi Prof. Dr. Mariela Modeva'nın konuşmacı olarak yer alacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan'ın Nesebar şehriyle işbirliği içinde yürütülen projenin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında, Edirne’de tarihi ve turistik alanlara 8 iç mekan, 8 dış mekan bilgilendirme sistemi temin edilecek. Web sitesi ve akıllı telefon uygulamaları da hazırlanacak. Eloktronik sistemlerde ve akıllı telefon uygulamalarında bilgi olarak digital şehir haritası, tarihi ve turistik yerler ile ilgili bilgilendirmeler, oteller, yeme içme yerleri, şehirde düzenlenecek etkinliklere ait aylık takvim, minibüs güzergahları, taksi duraklarının yerleri ve telefonları yer alacak. Bu sistemler şehrin görünen ve işlek yerlerine konularak turistlere Türkçe İngilizce ve Bulgarca olmak üzere 3 dilde hizmet vermesi sağlanacak."

Gürkan, proje kapsamında ortak etkinlik olarak ayrıca Edirne’nin ve Nesebar’ın tanıtımına katkı sağlamak için yaz festivali düzenleneceğini bildirdi.

-Belediyeye vergi ödemeleri

Edirne Belediyesi, emlak ve iş yerlerine ait çevre temizlik vergisinin ikinci taksit ödememelerinin 30 Kasım Perşembe günü sona ereceğini hatırlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vergilerinin gecikmeye girmemesi için vatandaşlardan ikinci ödemelerini 30 Kasım saat 17.30'a kadar yapmaları gerektiği uyarısı yapılarak, ödemelerin e-belediye üzerinden de yapabileceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.