Edirne

Rasim Ozan Kütahyalı’nın sözlerine tepkiler

12:18 23 Kasım 2017
Rasim Ozan Kütahyalı’nın sözlerine tepkiler

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Boşnaklara yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki göstererek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 94 yıldır en büyük başarısı bütün inanç ve etnik kökenleri bir araya getirerek tek bir millet yaratmasıdır." dedi.

Gürkan, bir Boşnak börekçisinde düzenlediği basın toplantısında, Boşnakların Türk milletinin değerli bir parçası olduğunu belirtti.

Farklı etnik köken, farklı inanç ve farklı coğrafyadan gelen herkesin büyük Türk milleti bayrağı altında bir arada yıllarca kardeşçe yaşadığını anlatan Gürkan, bazı kendini bilmez zavallıların milleti inançları ve etnik kökeni nedeniyle bölmeye çalıştığını ifade etti.

Gürkan, buna izin vermeyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 94 yıldır en büyük başarısı bütün inanç ve etnik kökenleri bir araya getirerek tek bir millet yaratmasıdır. Yeri geldiğinde hepimiz Boşnak oluruz, yeri geldiğinde hepimiz Kafkas kökenli, Myanmar'daki Müslüman ya da Kıbrıs'taki Türk oluruz, bunlar hepimizin gurur duyduğumuz şeylerdir. Asıl mesele büyük Türk milletinin bir parçası olmaktır. Hiçbir inanç etnik köken ve inanç sorgulanamaz ve aşağılanamaz. Bunun bizim tarafımızdan kabulü mümkün değildir. Tabiki asil ve soylu Müslüman Boşnak kardeşlerimiz bir kendini bilmezin bir sözüyle değerlerinden bir şey yitirecek değildir. Müslüman Boşnakların müebbet hapis cezası verilen Ratko Mladiç zamanında nasıl bir soykırıma tabi tutulduğunu, bu süreçte nasıl mücadele ortaya koyduklarını hepimiz biliyoruz. Ben Balkanların farklı bölgelerinde soykırım süresince hayatını kaybeden kardeşlerimizi minnetle anıyor, tabi ki Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in Türk milletinin gönlündeki yerinin unutulmaz ve doldurulamaz olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.