Edirne

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

16:22 03 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Edirne'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Edirne Belediyesi önünde bir araya gelen engelli vatandaşlar ve aileleri, "3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü - Engelsiz Kent Edirne" yazılı pankartı taşıyarak kortejle Atatürk Anıtı'na geldi.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve anıta çelenk sunuldu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı konuşmada, engelsiz bir kent oluşturmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Engellilerin hayatın her alanında yer alması gerektiğini belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Recep başkanım, 'Engelsiz Kent Edirne' diyor. Ve bunun içinde elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yeterli mi? Değil. Tamam mı? Asla değil. Ne yapabileceğimizi her gün yeniden yeniden tartışıyoruz. Yeniden yapmaya çalışıyoruz. İnanın bir bankamatikte ya da bir veznenin önünde engelli bir dostumuz zorluk çektiği zaman kendimi çok kötü hissediyorum. Gerçekten çok kötü hissediyorum. Bu akülü arabaların şarj cihazlarını koyarken yaşamı birlikte hissedebileceğimiz, birlikte yaşayacağımız insanlarımızın da yaşayabilmelerini sağlamak istiyoruz. Evlerinde asansörleri olmayan, dışarıya annesinin babasının sırtında çıkmak zorunda kalan dostlarımı duyunca, görünce çok üzülüyorum. O anlamada biz ne yapsak azdır, yetersizdir. Daha fazlasını yapmak zorundayız. İyi ki varsınız. İyi ki sizlerle beraberim."

Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Serpil Erkenciler ise, farkında olmanın, değişimin ve yenilenmenin bir adımı olduğunu aktardı.

Sürücülerin engelli rampalarına araçlarını park etmesinin en büyük engel olduğunu anlatan Erkenciler, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.