Edirne

Eğitim-Bir-Sen Edirne Şubesi okul idarecileriyle buluştu

11:12 13 Aralık 2017
Eğitim-Bir-Sen Edirne Şubesi okul idarecileriyle buluştu

Kentteki bir restoranda gerçekleşen toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, sendika olarak üye sayılarını artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Edirne Şubesince sendika üyesi okul müdürleri ve idarecilerine yönelik istişare toplantısı düzenlendi.

Eğitim-Bir-Sen’in üye sayısının her geçen gün arttığını belirten Dalgıç, özellikle merkez ilçede yetkiyi almak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Yetkili sendika olmanın üye sayısının fazlalığına bağlı olduğunu aktaran Dalgıç, şunları kaydetti:

"Edirne'de yetki alamadığımız üç ilçe var. Süloğlu, merkez ilçe ve Keşan. Merkezde bize bağlı ve Edirne için biz çalışmalıyız. Sendikalılık oranını artırmak için birisine sendikalı olmayı teklif etmek adaletsizlik değildir. Merkez ilçede aradaki fark 60 kişi kaldı. Bunu başarabiliriz. Tabii ki zirveye ulaşmak kolay ama zirvede kalmak zor. Bu kalma olayını da sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Şu anda burada yaklaşık 75 kişiyiz. Merkezde ihtiyacımız olan 60 üye için herkese bir üye bile düşmüyor. Herkes okulunda bir üye yapsa bu iş çözülecek. Bunun yanında şunu da istiyoruz. Çalışmalarımızda bize okullarınızla ilgili bilgiler verin. Biz yaşanan sorun ve problemlerinin çözümü içinde mücadele ederiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.