Edirne

Edirne Tanıtım Merkezini 30 bin kişi ziyaret etti

16:57 14 Aralık 2017
Edirne Tanıtım Merkezini 30 bin kişi ziyaret etti

"Edirne tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültür ve sanat açısından zengin bir şehirdir. Edirne Tanıtım Merkezi’de kente gelen turistlerin ilk uğradığı yer olan Selimiye Camisi'nde hizmet veriyor. Merkez öncesinde, Edirne tarihi ve abideleri, UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiş Selimiye Cami'ne ilişkin gelen ziyaretçiler kulaktan dolma bilgiler edinmekte, Edirne'de gezilecek birçok abide olduğunu bilemeden ve gezemeden Edirne'den ayrılıyorlardı. Merkezde görevli sanat tarihçileri, Selimiye Cami ve Edirne'nin doğru tanıtılması bağlamında önemli ve olumlu çalışmalar yaptı. Haziran ayında hizmete giren merkezimizi yaklaşık 30 bin turist ziyaret etti. Merkezde Edirne tanıtım kitapları, tanıtım CD'leri, turistlerin gidecekleri yerlere ilişkin broşürler ve yol haritaları dağıtıldı. Merkezimiz kentin turizm alanında gelişmesine katkı sağladı."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Tanıtım Merkezinin 5 ayda 30 bin turiste hizmet verdiğini bildirdi.

Hacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan merkezin, Edirne’ye gelen turistlere başarılı şekilde hizmet verdiğini kaydetti.

Hacıoğlu, Selimiye Cami Yazma Eserler Kütüphanesi'nin altında turistlere kent ile ilgili rehberlik hizmeti veren merkezin kent tanıtımına katkı sağladığını belirterek, şöyle devam etti:

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.